Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przed trudną decyzją
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 65, 66, 67  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janieja

PostWysłany: Sro Wrz 21, 2011 23:11    Temat postu: Przed trudna decyzją Odpowiedz z cytatem

Moja droga ja44 możemy podac sobie rece...mój kat też odpłaca mi...a to badaniem bo stwarzam zagrozenie na drodze?,o dziwo zna sie jak mało kto i nawet diagnozę postawił...''zaawansowany.....''?podparty przestarzałym dopalaczem....mało brakowało....i teraz przesłuchanie w sprawie ''szkody parkingowej''lekkie wgniecenie drzwi.Ciekawe co jeszcze ta gnida wymyślila,ale znają sie jak łyse konie nawet nie pokazali donosu jaki złożył,jak troche głosniej to.....pedem pobiegł do kierownika....wiadomo babie trzeba pokazac by nie dokazywała! a kat oglosil wszem i wobec,że tak mnie urzadzi,że nawet rowerem nie wyjade!a tak kocha dzieci i żale ,ze mu nie da dziecka wieżc i wszyscy na hura!dlaczego?bo....on udaje zainteresowanie........wyjechał nikt nie wie gdzie?dla mnie to na reke mam świety spokoj i dzieci też...nie dzwoni...nareszcie spokój ....przed burza....bo on nie odpuści.....tylko to mi zaczyna latac z prędkoscia swiatła kolo 4 liter.....nieodpowiedzialny typ co bawi sie w '''tatusia''jak ma ochotę.Głowa do gory,z kazdej sytuacji sa aż 3 wyjscia;albo on ciebie,lub nie i to 3 najwazniejsze prawda wreszcie wyjdzie na swiatło i dostanie to na co zasłuzył.Trzymam kciuki i powodzenia!
gigi31

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 13:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja44 zobaczysz tę bitwę wygrasz, a tym samym już niedługo zakończy się ta cała wojna ....Powtarzaj sobie, że WARTO i TRZEBA walczyć z przemocą ...powtarzaj sobie, że wreszcie sąd zobaczy, że cierpisz każdego dnia, że żyjesz w strachu każdego dnia....że żyjesz ciągle według kontroli i rozkazów tego typa zwanego mężem.... i powtarzaj sobie, bo wiem, że wiara dla nas jest ważna, że oni złamali przysięgę w momencie gdy podnieśli na nas rękę po raz pierwszy ...gdy wyzwali nas po raz pierwszy....Nie miej skrupułów, bo on ich nigdy nie miał...Ja trzymam kciuki ....jakby co dzwoń i przyjeżdżaj...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
goska8

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 14:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ROZUMIEM CIE I TWOJ STRACH I MYSLE ZE REAKCJA TWOJEGO MEZA JEST REAKCJA WIELU DOSKONAŁYCH ZAMIAST PRZEMYSLEC , ZASTANOWIC SIE ZASTRASZAJA PRZYNAJMNIEJ W PIERWSZYM MOMENCIE POTEM ALBO ZMIENIAJA TAKTYKE ALBO NIE,PRZYZWYCZAILI SIE DO NASZYCH ULEGŁYCH I STRACHLIWYCH REAKCJ A TU NAGLE KTOS STAJE IM OKONIEM? JESLI JEGO PIERWSZA REAKCJA ZMIENI SIE W W REFLEKSJE MOZNA MIEC MAŁA NADZIEJE JESLI NIE TO NIE MA O KOGO WALCZYC I Z KIM DYSKUTOWAC.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
goska8

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TO TYPOWA REAKCJ WIEKSZOSCI ZAWSZE ULEGŁA ZASTRASZONA I NAGLE STAWIA SIE OKONIEM? PROBUJE DALEJ POTEM ALBO PRZEMYSLI ALBO NIE I OD TEGO ZALEZY CZY JEST O CO WALCZYC CZY Z KIM?
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mówię w takich przypadkach - złóżcie wniosek o bycie oskarżycielem posiłkowym. Nie ważne jak skorzystacie z tego prawa, ważne, że będziecie mieli na tyle praw, że w każdej chwili możecie zadać niewygodne pytanie, pokazać nieporuszany problem, odświeżyć pamięć. I sprawa niby znana a jednak przypominam - w tej sprawie skażą tylko Twego męża, Ciebie nikt nie oskarży, nie wsadzi do więzienia, ale on jak zwykle chce dzielić z Tobą wszystkie niedostatki życia. Jakoś nie bardzo znajduje czas i miejsce aby dzielić się z Tobą dobrymi słowami, nowinami, sytuacjami....
heka

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o tak,tak !!! oskarżycielem posiłkowym trzeba być koniecznie.Ja w ostatniej sprawie o groźby karalne tak zwlekałam ,ze nie zdążyłam złożyc wniosku i wszystko odbyło się poza mną .Nic nie wiedziałam,ani czy była sprawa,kiedy? jaki wyrok? Nie miałam prawa wglądu do akt.Dobrze że speckjalnie nie zależało mi na tym wyroku bo i tak nic nie zmieniał w mojej sytuacji,jednak czy w ogóle zapadł i jaki chciałam wiedzieć .Musiałam użyć "uroku osobistego" Very Happy zeby się dowiedzieć
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak oskarzyciel posiłkowy koniecznie.....Kazik pomóz jej napisac prosze.....
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 9:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję że dzielicie się ze mną dobrym słowem, myślą i sercem.

Jego pierwsza reakcja zastraszenia minęła, teraz przystąpił do dzialania-kierunek adwokat i nawet tej ciężkiej choroby nie widać..nadejdzie w odpowiednim momencie..
Kochana Gigi, dziękuję za zaproszenie, ale ja już nie chcę uciekać.
To budujące gdy człowiek ma świadomość że są osoby na których można liczyć Smile
Heka, nie rozumiem jak mógł zapaść wyrok bez Twojej obecności, czy nie mialaś wezwania do sądu?
Kiedy powinnam złożyć ten wniosek o oskarżyciela posiłkowego, już teraz albo gdy przyjdzie pismo z sądu?

Janieja trzymając się za ręce będzie nam lżej...
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Pią Wrz 23, 2011 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

złóż jak najszybciej.Masz na to czas do rozpoczęcia rozprawy.Ja tak odkładałam ,czekałam ,ze jak dostanę wezwanie do sądu to złożę wtedy.
Domyślam sie ze sąd maił 10000 % dowody Smile ,ten mój groził mi przy policjantach i wiwm że oni zapisali to w protokole,dlatego nie wzywał mnie ,ale od razu wydał wyrok.Gdybym złożyła byłabym informowana o wszystkim .Napisz proste zdanie ,że prosisz o ustanowienie cię oskarżycielem posiłkowym w sprawie .......podaj sygnaturę jeśłi znasz ,a jeśłi nie to sygnature z prokuratury
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Nie Wrz 25, 2011 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja najlepsza z rad - poczekać dwa tygodnie na wpłynięcie pisma z Prokuratury, że akt oskarżenia został skierowany do sądu. Z tym pismem udać się do sądu i powiedzieć, ze chce się być oskarżycielem posiłkowym. Tutaj masz odpowiedni link ze wskazaniem - http://karneprawo.pl/wzory_pism.html a jeśli chcesz aby przydzielili ci adwokata z urzędu tutaj masz zwolnienie z kosztów jego ustanowienia http://karneprawo.pl/wzory_pism.html Wreszcie w tym linku coś więcej o oskarżycielu http://karne.pl/oskarzyciel.html#posilkowy .

Służę osobista pomocą w razie wszelkich wątpliwości...
gigi31

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 8:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja44..... pisac pisac pisac Smile
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Wrz 29, 2011 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki w imieniu ja44 za przyjacielskie wsparcie. Duma mnie rozpiera kiedy czytam słowa zachęty wychodzące spod Twoich rąk!
ja44

PostWysłany: Wto Paź 04, 2011 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisałam i dziś dostarczyłam do sądu o bycie oskarżycielem posiłkowym i przydzieleniu adwokata z urzędu.Co z tego wyniknie, czas pokaże.
Dzięki za wsparcie i fachową pomoc.
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 8:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alez jestem z Ciebie dumna Smile normalnie jak pawica hihihiihih ja44 cokolwiek z tego wyjdzie ty zrobiłas to co do Ciebie należalo reszta juz w rękach innych Smile bądz jednak dobrej mysli " kołaczącemu otworzą " .... może nie zawsze wystarczająco głosno kołatamy do tych drzwi Smile
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Czw Paź 06, 2011 22:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigi dziękuję, szkoda że nie jestem dumna z siebie:(
Zrobiłam co do mnie należało i staram się mieć dobre myśli..lecz oczekiwanie na sprawy sądowe przy wtórze lasowania mózgu i niepewnej godziny, te dobre myśli zakłóca.
Niby fabuła filmu ta sama,ale inna zarazem, bardziej rozdarta,z wątkami szantażu emocjonalnego.
Obwinianie że zmusiłam go do złożenia pozwu rozwodowego, że powinnam się wstydzić że tak potraktowałam schorowanego człowieka po 26 latach że zamiast zapewnić mu spokój to chcę go ukarać i zamknąć w więzieniu do którego on i tak nie pójdzie i że myślał że jestem katoliczką i będę walczyć o małżeństwo i spodziewał się mojej innej reakcji.
Druga wersja brzmi że jak do niego nie wrócę? to dojdzie do tragedii, ale ja przecież chcę by do niej doszło..bo nic nie robię by było dobrze..
TO CHORY CZŁOWIEK ale jak widać nasze instytucje nie mogą takich leczyć bez ich zgody.
Chyba nie macie mi za złe ze się tu trochę poużalałam, ale czasem nie daję rady jak większośc z nas. Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 65, 66, 67  Następny
Strona 36 z 67

Skocz do: