Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marta 25
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 12:31 Temat postu: |
|
|
wazne jest jakim jest czlowiekiem dla siebie.. jesli szanuje siebie - bedzie szanowal innych.
Jakich innych? Nie zawracamy sobie glowy ludzmi ktorzy nie maja nam nic do zaproponowania."
tak napisalam.
a gdzie do licha napisalam o krzywdzeniu innych? o obiojetnosci wobec nablizszych.?
Jestem pod wrazeniem.. . jestescie idealistami. Chcecie nagiac swiat do Waszych pogladow i ocen, macie prawo. Swiat jednak moim zadaniem - zdaniem realistki- jest jaki jest. Realny a nie idealny. Wy macie idealy i wznisle poglady - bandyta ma noz czy siekiere.
Niemniej dziekuje Wam za dyskusje.. ktora nawet w naszej mikrospolecznosci pokazala omawiane ostatnio w mediach zjawisko istnienia 2 Polsk , 2 roznych mentalnosci. . jak widac i one potrafia rozmawiac. , choc jedna z nich kocha atakowac personalnie, druga na szczescie jest tolerancyjna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 16:07 Temat postu: |
|
|
witam po przerwie i mam nadzieje że ostygliscie wszyscy bo ta dyskusja nie prowadziła do niczego.... i nic nie zmieniła... ja jestem sobą i taka juz będe ...
od komornika nie mam zadnych wieści ani pieniązków hihihihihi no cóz państwo dało nam to ""narzędzie"" więc niech choc Bóg da nam dośc cierpliwosci hihihihihi .
Dla wiadomosci i własnej pamieci napisze tylko, że ""on"" znowu dzwoni do domu ( juz 3 razy). Była tez kuratorka sądowa itp itd... 23lipca sprawa karna a 7 sierpnia dwie sprawy z sądu rodzinnego- jedna o obnizenie alimentow i tłumaczenie co zrobiłam z alimentami za ostatnie pól roku, a druga o ustalenia kontaktow exa z dziecmi. Moze przypomni se, że trzeba jednak oprócz widywania dzieci to jeszce dawac jedzenie
może ktoś wie jaka jest możliwośc otrzymania pomocy z GOPS-u, bo mimo iz byłam tam nie spotkałam sie z chęcią nawet głębszej rozmowy a coz Boże zaproponowaniem jakiegokolwiek rozwiązania problemu...I kuźwa powiedziec trzeba wprost, że pracuje w szkole, ktora podlega temu urzędowi i gdzie widze komu te pomoc państwo daje a komu ona naprawde sie nalezy ... oj mogłabym ksiązke napisac hihiihihi tylko tytułu brak
Od 2006 roku gmina moja wie o sytuacji rodziny, wie bo przedstawiałam sprawe Radcy prawnemu , ktory do dzis sie nie odezwał , wie z wywiadów jakie przeprowadzali pracownicy, wie z komisji do spraw przeciedziałania alkoholizmowi, wie z moich opowieści itp itd przeciez pracownicy tegoz urzedu znają mnie z zycia nie tylko słuzbowego ale i prywatnego więc skąd ta biurokracja?( ja wiem---- bo mam iśc do rodzicow ) moze gdybym była alkoholiczką a nie byłabym osobą walczącą z akoholikiem, to może własnie tu pomoc wręcz czeka .... czyżby moje dzieci jadły inaczej niz te inne dzieci???? a może mniej trzeba palic w domu niz w tamtych domach???? oczywiscie nie czekam tu na wasze komentarze, bo to nie ma sensu ja ani WY tej "" sprawiedliwosci "" nie zmienimy... Piszę sobie ot tak sobie by dać upust własnemu żalu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 23:08 Temat postu: |
|
|
Z tą pomocą społeczną niestety tak bywa już od dawna, alkoholicy dostają bo udają że się leczą ale Ty Gigi nie żałuj że nie jesteś alkoholiczką bo odebrali by Ci dzieci!
Myślę że z nimi trzeba twardo, chodzić aż do skutku, a rodzice nie powinni być brani pod uwagę w kwestii pomocy.
To narzędzie państwowe jest strasznie tępe!Miło Cię widzieć Gigi:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 17:57 Temat postu: |
|
|
troszke z innej beczki... może wie ktos coś o wysokim ASO? mam 734  |
|
Powrót do góry |
|
 |
marianna
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 22:31 Temat postu: |
|
|
Stan zapalny i to dość wysoki , konieczna wizyta u lekarza! |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 10:51 Temat postu: |
|
|
mam w poniedziałek o 8 rano ... eeeee tam zapewne migdały urzadziły sobie dyskotekę choc nawet cicho sie bawią hihihihi ale po tylu antybiotykach i zastrzykach sie im nie dziwie ( troszke do rozbawienia was na urlopach ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 19:48 Temat postu: |
|
|
no nie pisałam bo coż tu pisać no urlop mam no hiihihihihi
a tak na serio to u lekarza następne badanie krwi i musze brac akard no i znowu do lekarza wiec jakos i mysli mi troszke odbiegają od forum.....( pozatym ucze sie naprawiac rowery hihihihi nawet ciekawe zajęcie o dziwo)
rozprawy z dnia dzisiejszego: ta o obnizenie alimentow ita o kontakty z dziecmi sa odroczone na 28 sierpnia a ta karna na 27 sierpnia wiec znowu będzie sie czym denerwować ... alimenty przyszły 06.08 i to jest najlepsza wiadomosc tegoż sezonu ..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 19:51 Temat postu: |
|
|
gratulacje dla najlepszej wiadomości sezonu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 19:58 Temat postu: |
|
|
no jutro karte do telefonu sobie kupie i zadzwonie do pewnego aniołka hihihihiih ja44 pieniadze szcescia nie daja ale to prawda że zycie ułatwiają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 20:04 Temat postu: |
|
|
To prawda, ale aniołkowi chyba zaginął numer na ziemię  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2012 16:37 Temat postu: |
|
|
Gigi..a gdzie Ty jesteś kochana że zapomniałaś już o tym cudownym miejscu?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 19:17 Temat postu: |
|
|
to sem ja tylko hmmmmmmm znowu zaczynam, rok szkolny w podstawówce ja44 malutkie trudności z organizacją czasu, ale mogę dziś powiedzieć, że sprawy z sądu rodzinnego: ta w sprawie obniżenia alimentów oraz ta o nakazania kontaktów z dziećmi zostały odrzucone a koszty sądowe pokrywa ex , mam nadzieję, że choć teraz się zastanowi nad tym co robi jeśli uderzy go to po kieszeni... sprawa z paragrafu 207 odbędzie się 11 października. no i co najważniejsze , najpotrzebniejsze i najbardziej oczekiwane w naszym codziennym życiu to to że aparat na zęby córki będzie założony 1 października hihihiihihi córka jest zachwycona ...
ja44 powinnam się wytłumaczyć z tego, że mniej bywam tutaj, ale najprościej będzie jeśli powiem poprostu, że trudno mi iść do przodu ciągle wracając w przeszłość...Wiem, że pomyślisz, że łatwo mi sie tak mówi, bo ja już mam rozwód i wiele spraw pozakańczanych a przemoc w moim domu wyraźnie jest zatrzymana, bo przeciez ex odsiaduje wyrok .... tutaj masz kochany aniołku rację pamiętam jednak ja o WAS wszystkich, bardzo lubię i często myślę o was, natomiast każdą chwilkę dnia układam sobie tak by życ na nowo ... ja44 dlatego zawsze powtarzam, że warto jest walczyć z przemocą mimo, że czasem jest to walka z wiatrakami bo czasem wiatr zaczyna wiać w różne strony ale nam kochana ja44 nie wolno się jemu poddać wtedy zrozumiemy i same poczujemy co to znaczy życ bez przemocy... Nie ejst to łątwe ani szybkie ale powiem Tobie WARTO |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 21:45 Temat postu: |
|
|
no i ja się cieszę razem z Twoją córką z tego aparatu
To miłe że mnie motywujesz tak wartościowymi wiadomościami drogi aniołku:) ...lecz ja nie chcę być Twoją przeszłością |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2012 20:30 Temat postu: |
|
|
nieeeee no coooooo Ty zawsze będziesz dla mnie Przyszłoscią, bo w końcu kiedys ciebie spotkam na kawusi z ciastusiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ja44
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2012 20:46 Temat postu: |
|
|
nawet nie wiesz z jakim utęsknieniem czekam na tę chwilę  |
|
Powrót do góry |